Tjekldsund kommune

1852 Tjeldsund kommune

Kart fra nettsiden www.tjeldsund.fellesportal.org

Fra Tjeldsund kommune sin nettside har vi sakset noen data om kommunen:

(Publisert av Redaktør, 02.06.2005)

"Tjeldsund kommune ligger midt i Nord-Norge, og er en av Nordlands 45 kommuner. Kommunen består av tettstedene Kongsvik, Fjelldal, Ramsund og Tjeldøya med til sammen ca. 1500 innbyggere. Det tar kun 20 minutter med bil til Harstad/Narvik lufthavn og på 1,5 time er du i Oslo. Byene Harstad (50 km), og Narvik (95 km) ligger innen rekkevidde.

Vi har 3 store offentlige arbeidsplasser; Ramsund orlogsstasjon, Tjeldsund kommune og Norges brann-skole. Det finnes også en del småindustri, gårdsbruk, fiske, bank, transport, servering m.m."

Det er mye historie knyttet til Tjeldsund. Vi kan nevne Steinsviksverdet og Høvdingesetet i Tjeldsund. For ikke å forglemme Gullfunnet i Kongsvik i 1740-årene; et av de rikeste og mest fantastiske oldtidsfunn gjort i Nord-Norge noengang

TJELDSUND KOMMUNE 100 ÅR I 2009:

18.-20. september 2009 feiret Tjeldsund kommune sitt 100-års jubileum. Dette ble behørig markert av kommunen. Fullstendig program for feiringen finner du her. I fotoalbummet nedenfor finner du noen bilder fra markeringen lørdag og søndag, hhv i Ramsund og ved Tjeledsund Museum. Samtidig med jubileet ble det nye ordførerkjedet innviet og tatt i bruk. Steinsviksverdet har inspirert utformingen av kjedet.

Slik beskrives dette området av Per Nissen i "Fædrelandet - en Norges-beskrivelse for landsmænd hjemme og ute", trykket i 1914.

Og som en ekte tjeldsunding bør du lære deg "Tjeldsundsangen". med tekst av Eilert Ospenes, melodi "Å Vestland, Vestland...".

KART:

Kart over Tjeldsund.

Velkommen til Tjeldsund kommune